Historien - Gedserferiepark

Gedser feriepark ejerforening
Gå til indhold

Historien

Generel info > Historisk
En perle for naturelskere Fritidshusene Vestre Strand, Gedser

Den fantastiske placering med egen strand, badebro,  smukke solnedgange, samt kort afstand til havn, skov,  åbne arealer samt indkøbsmuligheder.
En placering som  et af de bedste steder i landet hvor man kan betragte  fugletræk, rovfugle og vildt i deres rette element gør  området til en perle for naturelskere.
Med parkens gode beliggenhed ud til lystbådehavnen,  har parkens brugere stor glæde af restaurant Najaden,  som ligger skønt i lystbådehavnens midte.

Den daglige drift i parken varetages af en valgt bestyrelse, som sørger for, ren- og vedligeholdelse af fælles arealer og bygninger, i overensstemmelse med de
ønsker  som bliver vedtaget på den årlige generalforsamling.

Arbejdet udføreres dels af husejerne på fælles arbejdsdage dels af en ansat vicevært / altmuligmand på stedet,  samt rekvireret ekstern hjælp fra gartnere, vognmænd  m.v.  I dag er området præget af åbenhed, et højt vedligeholdelsesniveau, samt ejere som ønsker at deltage i områdets aktiviteter bl.a. ved fælles arbejdsdage.
Det ligger  alle ejere på sinde at deltage i lokalsamfundet og indgå i  fælles planer for området i og omkring Gedser.

Historien om Gedser Feriepark

I 1986 planlagde arkitekten Flemming Bay-Jørgensen  opførelse af ferieparken med 56 fritidshuse og en campingplads med 56 pladser nord for lystbådehavnen ved  Gedser.

Hytterne som skulle ligge i syv enklaver, blev på 2 etager med opholdsstue, køkken, bad og 2 værelser på 1.  sal.
Husene blev ikke placeret som oprindeligt skitseret,  campingområdet blev gjort større og til centret blev også  bygget et badeland.
Da området var færdigt i 1987, stod Jysk Sengetøjs sommerhusudlejning for udlejning af husene.  
I starten af 1999 blev området sat til salg af John Nielsen  - Holding samt Jydsk Sengetøj v/Lars Larsen
- mægler  var Torben Kjeldsen I efteråret 1999 afholdtes første ordinære Generalforsamling.

Dette blev starten på Ejerforeningen Feriepark Gedser, siden ændret til Ejerlejlighedsforeningen Vestre  Strand 2, 4874 Gedser.

Vandlandet var vores store attraktion i starten af foreningens historie.
De 2 første år efter udstykningen var vandlandet i drift, hvorefter det blev søgt solgt.
Den nye ejer  havde mange gode ideer til drift og renovering af vandlandet. Desværre viste det sig, at driften af et vandland,  med stor konkurrence fra bl.a. Lalandia og siden svømecenteret i Nykøbing F, ikke stod mål med de indtægter  der var forventet.
Vandlandet lukkede og står nu og forfalder. Tidligere og nuværende bestyrelse har arbejdet  sammen med offentlige myndigheder og ejeren om, at  finde en brugbar løsning på dette problem, dog stadig  uden endelige aftaler.

Områdets restaurationsbygning har ligeledes været forpagtet til forskellige, men p.t. er restauranten lukket, og  bygningen er sat til salg.

Oprindeligt måtte fritidshusene kun bruges af ejeren i op  til 5 uger om året, og der skulle drives udlejningsvirksomhed på de enkelte huse.
Mange husejere opfyldte ikke  dette krav, som blev bragt til ophør ved lokalplansændring nr. 70.
Husene er nu registreret som fritidshuse  under sommerhusloven


<= klik på linket til venstre - for at se eller downloade vores 30 års jubilæumsfolder
Her bor vi :

Tilbage til indhold